Juniorer

Velkommen til juniorgruppen

Soon Golfklubbs Juniorgruppe er en gruppe på ca. 35 barn og unge i alderen 6-19 år fra nærmiljøet Son, Vestby, Hølen, Hvitsten og Moss.

Vi driver med aktiv golf for å få juniorene til å virkelig kjenne på en mestringsfølelse. Vi legger stor vekt på sikkerhet og inkludering, og vi ønsker å skape en positiv og støttende atmosfære der alle kan trives og vokse som golfspillere og ikke minst, som mennesker. Golfbanen er den perfekte arena til dette.

I et mer og mer utfordrende samfunn hvor det meste har blitt vanskeligere og mer uoversiktlig, er golfbanen en veldig fin plattform å boltre seg på for barn og unge. Det er et trygt, begrenset område, få steder å finne på bøll på og mange som bryr seg og følger med. Enten de er helt nye til sporten eller allerede har erfaring, er alle velkomne til å delta.

Gruppens mål for 2024 sesongen er å få etablert seg i LAG NM for junior i 1. divisjon avdeling B for å så kjempe seg oppover mot en seier i den øverste divisjonen i Norge.

Vi har følgende gruppeinndeling i 2024:

- Elite 14-19 år.
- 14-19 år.
- Utvikling 8-13 år.
- 6-13 år

Vi har som mål å ha egne jentetreninger i år også, så disse vil også bli en egen gruppe mest sannsynlig.

Se i høyremenyen under "Påmeldinger" for mer informasjon om treningstider og gruppeinndelinger og følg påmeldingsprosessen der.
 

Treningsdager for 2024 er tirsdag, torsdag og lørdag. (Med litt andre tider for Utvikling og Elite gruppene)

Aldersgruppen 6-13 år treningstid:
Tirsdag + Torsdag: 18-18.50

Aldersgruppen 14-19 år treningstid:
Tirsdag + Torsdag: 19:00-21:00.
Lørdag: 13:00 - 15:00


Ingen krav til eget utstyr, nybegynnere kan låne utstyr av klubben. Men etterhvert er det selvsagt en fordel med eget utstyr.

Hvis du har en 5-åring som også har lyst å prøve, så er det også muligheter for det, da med forbehold at foreldre er involvert.
Treningene ledes av vår pro Arild Syversen og våre Trener 1 ressurser.

Turneringer:

Lokalt på Soon Golfbane i år så blir det også satt opp:
-KM for både store og små. (fra 11 år sammen med damer og herrer)
-Matchplay jr. vs sr.
-Nattgolf på korthullsbanen
-Månedlig jr. turneringer for de eldste
-KM for de yngste

 
Eksterne turneringer:

Alle jenter og gutter i alderen 6-19 år er velkommen til å delta på Junior Tour (Tidligere Narvesen Tour) uavhengig av tidligere turneringserfaring. Turneringene er derfor inndelt i ulike klasser etter kjønn, alder og ferdighetsnivå, og det er ulike spilleformer og banelengder tilpasset klassene.
For de minste, lages det egne tilrettelagte baner over 6 eller 9 hull, med hull-lengder som er tilpasset barna. For de aller minste er det heller ikke noe fokus på regler og "å gjøre alt riktig", men mer fokus på å ha det gøy.
 

Hvis du har lyst til å prøve golf så kom en tur innom Soon Golfbane!