Seniorer

Velkommen til seniorgruppen

Seniorgruppen arrangerer flere aktiviteter på Soon Golfbane og samtidig deltar seniorene i flere aktiviteter på andre golfbaner.

Flere av våre seniorer er også aktive utenfor vårt eget senior-opplegg.  Vi har i en årrekke hatt lag i serien innenfor Norsk Senior Golf (NSG) foruten at enkelte av våre medlemmer er aktive i turneringer arrangert av forskjellige klubber i samarbeide med NSG.

Fra i år vil vi også være tilsluttet Østfold Seniorgolf sammen med Askim Golfklubb, Borregaard Golfklubb, Gamle Fredrikstad Golfklubb, Halden Golfklubb, Huseby og Hankø Golfklubb, Moss og Rygge Golfklubb, Mørk Golfklubb og Skjeberg Golfklubb, dvs. 10 klubber Soon Golfklubb inkludert.

Spillere fra gjestende klubber betaler redusert greenfee, ca. 50%.

Trening
Seniorgruppen anbefaler sterkt at spillerne benytter seg av vår egen pro Marcus Thim, thim.marcus@gmail.com.

Foreløpig er det fastsatt:
Drop in Senior trening; onsdager kl.10.00 -12.00 til kr.200,- p.p. (min. 6 pers).

Proen vil legge fokus på de elementene som de fremmøtte selv ønsker.
Se forøvrig på golfklubbens nettsider .

 

Seniorturneringer på Soon Golfbane.

Hver torsdag arrangerer seniorgruppa en turnering med vanlig shotgun start kl.1000.

Vi vil også i år benytte stableford i turneringene for å spare litt arbeide selv om vi fra neste sesong må benytte slaggolf (slagturnering,med max 5 slag over hullenes par på alle hull og deretter fratrekk for den respektive spillers slag i henhold til slope-tabellen). Østfold Seniorgolf benytter seg av det samme.

Vi vil så langt som mulig ha shotgun-start. Vi spiller som vanlig i 5 klasser; damer og herrer over og under 28 i handicap samt en egen klasse over 9 hull for de som ikke orker eller har anledning til to runder. Påmelding gjøres via golfbox med påmeldingfrist til kl.2000 dagen i forveien.  Etteranmelding kan ikke påregnes da det kan medføre stort arbeidspress for turneringsansvarlig ved fremmøte.

Gjennomgang av hvordan påmelding kan gjøres kan rettes til kontaktpersoner nedenfor.  Gjennom sesongen vil vi også føre en «Order of Merit» over sesongens 5 beste resultater med egen premiering etter årets slutt.

 

Korthullsbanen.

Vi vil forsøke å gjennomføre enkelte turneringer på korthullsbanen over 12 hull, (d.v.s. 2 runder) åpne for seniorer.  Disse blir det bulig å spille også på ettermiddagen for de som arbeider, men spillerne må da administrere seg selv med markør. Scorekort kan da leveres i postkassen eller direkte i resepsjonen.  Vi vil også føre en egen OoM-liste for disse turneringene. Seniorgruppen vil utarbeide en egen «slopeskala» for disse turneringene.

 

Norsk Senior Golf (NSG) lagserie.

I år vil vi stille med kun ett blandet lag.  Laget vårt er i 1.divisjon slik at spillerne må spille på max 18 i handicap.  Spillerne som deltar i denne lagserien må delta med 3/4 redusert handicap. Da vi ikke har klart å endre denne regelen vil det bli tungt for enkelte av våre spillere som har høyt handicap å møte f.eks. lag bestående av spillere med single-handicap som i noen tilfelle kun mister et par slag mot våre spillere med høyere handicap.

Vårt lag vil i år spille mot Oppegård GK, Østmarka GK og Moss og Rygge GK.

NSG arrangerer et uoffisielt Lag-NM.  Vi har et godt lag, i 2.divisjon, bestående av våre beste spillere. Turneringen går over 2 dager med bestball og single slagspill brutto. I år går mesterskapet i Nes eller Kragerø den 18. og 19. august.

NSG arrangerer også et uoffisielt NM netto slag på Kongsberg GK´s bane den 23. og 24.juni.

De av våre seniorer som ønsker å delta i mye turneringsspill på forskjellige baner rundt om i Norge, vil finne terminliste (over 100 turneringer) for seniorer under nettadresse; seniorgolf.no.

Husk å sjekke påmeldingsfristen.  For uttaksturneringer for representasjon er det lengere påmeldingsfrister. Over 100 forskjellige seniorspillere representerer Norge hvert år i enten EM, Nordisk eller i landskamper mot Sverige, Danmark, Island eller England for herrer eller «EM-Scaratatti-cup» og Portugal for damer.

Klubbkontakt til NSG er Petter Lund.

NM Seniorer.

Det offisielle NM er en forbudsturnering (NGF).  Mesterskapet arrangeres i år i Stavanger den 23. og 24. juni  Merk at påmeldingsfristen er ekstra lang, vanligvis minst 3 uker.  Påmelding må skje direkte til NGF og ikke gjennom NSG.

 

Østfold seniorgolf.

Nytt av året er at vi er tilsluttet Østfold seniorgolf. Det gjør at våre seniorer, både damer og herrer) kan delta  i turneringer på hverandres seniordager til reduserte greenfee-priser (ca.50%). Dette er et meget godt alternativ til NSG hvor reisene ofte blir lengre og greenfeen dyrere.  Påmelding gjøres via Golfbox.

 

De forskjellige klubbene har følgende seniordager:

  • Mandager Skjeberg GK og Askim GK.
  • Tirsdager Moss og Rygge GK og Huseby og Hankø GK
  • Onsdager Gamle Fredrikstad GK og Borregaard GK
  • Torsdager Onsøy GK, Halden GK og nå også Soon GK
  • Fredager Mørk GK
 

Shotgun-start stort sett på alle baner kl.1000.  Fremmøte i god tid da det kan være lang vei til start-hullet.

 

Østfold seniorgolf lagturnering 2018.

 

I lagmatchene stiller vi med 7 spillere fra hver klubb på baner  med 9 hull og 8 spillere på baner med 18 hull. De 4 beste resultatene teller.  

Forøvrig vises det til egne nettsider for Østfold seniorgolf;http.//www.ostfoldseniorgolf.no

 

Eventuelle forespørsler kan rettes til

Petter Lund, tlf.46810061 eller petterlundseniorgolfter@gmail.com

Kai T. Hammer, tlf.90695970 eller kai.t.hammer@gmail.com

Paul Holmen, tlf.95219998 eller paul.olav@hotmail.com

Ellen K. Larsen, tlf.95785721 eller ellenklars@gmail.com

Steinar Gustavssen, tlf.91514812 eller sgustavs@online.no

Asbjørn Tuven, tlf.97133735 eller aed-t@online.no

 

Vår 1. seniordag blir torsdag 3.mai.

 

Vel møtt!!

 

Seniorkomiteen