Bane

Velkommen til Soon Golfbane!

hull 2 green
Soon Golfbane er en 9-hulls Golfbane kjent for sine store, utfordrende og raske greener.
Banen ligger vakkert plassert med fantastisk fjordutsikt ut i Sonskilen, 30 min sør for Oslo.

Prosjektering og offentlig godkjenning av et fullverdig golfanlegg i Son ble påbegynt allerede på slutten av 1990-tallet av Stavnes Byggeselskap. Banen ble åpnet for spill lørdag den 4.juli 2009, og hadde sin Offisielle Åpning lørdag den 8.august.

Soon Golfbane er med sin solrike beliggenhet, nærhet til Oslofjorden, samt strategisk plasserte dammer og bekkdrag en ekte parkbane som snor seg langs Stavnesbekken i et eventyrlig kulturlandskap. Banen virker med sine 5.510 meter fra hvit tee, 5.298 meter fra gul tee og 4.248 meter fra rød tee som en overkommelig utfordring, men skinnet bedrar…….

Det stilles virkelig krav til kløkt og nøyaktighet dersom man skal spille til sitt handicap på Soon Golfbane. Det er ikke minst de store og ondulerte greenene som krever både rett spillestrategi og dyp konsentrasjon ved putting.

En sluttført Soon Golfbane består av en 18 hulls par 72 Park/Skog bane. Banen har som ambisjon å være blant de beste baner i Norge med tanke på spilleflater og banestandard. Banen bygges i to faser.

Bygging av fase 1 ble sluttført høsten 2008 og består av de 9 første hullene av ypperste kvalitet, 6-hulls korthullsbane, driving range under tak, putting green, treningsområde, parkering og klubbhus.

Banen er tegnet av Max Wahlqvist og formet av Whitehead Golf (samme som står bak utformingen/shaping av bla. Miklagard). Golfbanen fremstår i dag som en trivelig, lokal klubb-bane, men den tilfredsstiller også de krav det stilles til å huse større konkurranser og arrangementer.


Organiseringen av golfanlegget i Son

Soon Golfbane AS eier golfanlegget i Son. Soon Golfbane AS leier arealene av 6 grunneiere og leieavtalen løper over 40 + 40 år. Alle Spilleavgifter på Soon Golfbane er med på å dekke daglig drift og  vedlikehold av Golfbanen.
Soon Golfklubb er tilknyttet Norges Golfforbund (NGF) og Norges Idrettsforbund, og er underlagt de krav og regler som til en hver tid gjelder.
Avtale godkjent av NGF regulerer forholdet mellom Soon Golfklubb og Soon Golfbane AS. Et nært og godt samarbeid mellom golfklubb og baneselskap er prioritet, og er en forutsetning for at Soon Golfbane skal være et trivelig og inkluderende golfanlegg.