Bane

Status rapport og noen tanker om fremtiden på Soon Golfbane

Av: Max Wahlqvist  |  Publisert: 19. september 2021  |  Siste nyheter  |  Arkiv

2021 det beste året på alle mulige måter siden vi åpnet golfbanen i 2009. Golfbanen har vært fin gjennom hele sesongen med spesielt fine greener. Det er allikevel alltid forbedringspotensiale. Det har vært stor trafikk på golfbanen og vi har fått mange nye medlemmer, og mange greenfee spillere har besøkt oss. Spesielt hyggelig er det at mange unge spillere både jenter (damer) og gutter (herrer). Nå som golfen har blitt poppis og alle skal spille i Norge er det kanskje ikke så rart, men det er hyggelig allikevel.

Vi har mange flinke ansatte både ute på banen, i proshopen og nye golf-proer (instruktører). Vi opplever at alle utfører jobben sin med stolthet og iver om best mulig resultat. For oss et «dream team» i 2021med: Ida, Bjørnhild, Fjose, Julie, Ludvig, Noah, Kathinka, Jacob, Aneta, Filip, Stine, Arild, Jesper, Kåre, Steinar, Erik, Asbjørn og Max. 

Det er ekstra hyggelig for oss med det gode og tette samarbeidet med Soon Golfklubb. Vi har gjennomført flere dugnadsprosjekter sammen og på egne initiativ, som feks. dreneringsarbeid på hull 8 og på korthulls-banen hull 6, restaurering av oppslått-torv, merking av golfbanen, innkjøp av nye utemøbler, planting, stell av plante-bed, maling av benker og dressing av fairway (som skal gjøres nå på slutten av sesongen). Tusen takk til Håkon, Halvor, Jan Thore, Bernt Jørgen, Per, HC, Kai, Inger, Asbjørn, Paul, Kåre, Roy, Andreas, alle som har bidratt. Vi opplever at vi vil det beste for hverandre og til det beste for alle våre medlemmer og gjester.

Vi er stolte av det vi har fått til så langt samtidig som vi hele tiden strekker oss for å bli bedre, og å utvikle anlegget vårt. De siste årene har vi invester i en hel del nye maskiner, greenklippere, fairwayklipper, dresser, valser, roughklipper etc. Til neste år har vi planer om anskaffelse av helelektrisk green-klipper, ball-plukker m.m. Vi har også fått flere greenkeepere. Vi trenger å ta vare på våre maskiner på en bedre måte enn det vi gjør idag, samtidig som vi ønsker det mer "ryddig" rundt oss. I høst/vinter kommer vi derfor til å tette veggene på paviljongen for å bruke den som midlertidlig oppbevaring av maskiner fremover (denne bygning kan i fremtiden gjøres om til andre formål som kanskje kølle-parkering, proshop/testsenter køller, kanskje flere simulatorer?). Vi ønsker å bygge en permanent maskin-hall/verksted/med personal-rom og lager oppe på høyden vest for hull 8 (Stavnes gårdsplass).

Ambisjonen om 18 hull lever i alle høyeste grad, og med det fotfeste som golfsporten har i Norge så blir det 18 hull i Son. Heldigvis for oss er det tatt høyde for 18 hull i reguleringsplanen for golfbanen. For oss er det allikevel viktig at utvikling skjer i riktig rekkefølge, og med et godt overblikk for hvordan vi ser for oss det endelige totale fremtidige Golfbaneanlegget vårt. Vi kommer til å ta tak i "gamle" planer og tegninger igjen nå i vinter, for å påbegynne videre utvikling og tilpasning av disse.  I første omgang kommer vi til å konsentrere vårt arbeide om å tette paviljongen og bruke det som maskinhall, og etablere en ny permanent maskin-hall/verksted oppe på Gamle Stavnes Gård.