Bane

Golf i lyn og torden

Av: Julie Wahlqvist  |  Publisert: 6. juli 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Lyn og torden er vanlig både på sommeren, i august og i høstmånedene. Her kan du lese hva skal en golfspiller bør gjøre når store mørke skyer nærmer seg.

Vi går nå inn i måneder hvor det ikke er uvanlig med lyn og torden. Fra tid til annen hører man dessverre om golfbaner og spillere som blir truffet av lyn.

Ansvar for egen sikkerhet
En golfspiller har alltid ansvar for egen sikkerhet på golfbanen i forbindelse med lyn- og tordenvær. En spiller som opplever truende skyer i nærheten, må selv vurdere faren og eventuelt komme seg i ly.  

Her følger noen råd om hva du som golfer på banen skal gjøre når været raser som verst:
Lyn går alltid mellom to punkter, som for lynet er den korteste og/eller enkleste veien, og det er ikke mulig på forhånd å vite hvor nedslaget kommer. Ofte vil høye gjenstander være et utsatt punkt, men også mennesker som befinner seg på et åpent område kan være utsatt. I tillegg er metall “attraktivt” for lyn, idet metall er en god leder (enkleste vei). Føler du deg truet av mørke skyer på himmelen legg fra deg golfkøllene på stedet og søk ly i klubbhus eller evt. leskur. Golfkøllene kan du hente etterpå. NB! Ikke still deg under et tre!

Ved turneringer er det turneringsleder som er ansvarlig for å evt. blåse av eller pause turneringen.

Ønsker alle en fin golfsommer :-)