Kom i gang med golf

Hjelp til å velge køller?

Enten man er nybegynner, eller mer dreven golfer; man må ha golfkøller. Hvordan skal man velge? Soon GK har ikke svaret for hvert medlem, men vi har noen tips. Disse tipsene er særlig ment for nybegynnere.

Golfkøller kommer i mange varianter, og det kan være vanskelig å orientere seg i det store tilbudet. Det beste rådet for kjøp av golfkøller er å oppsøke proshopen på golfbanen. Der finnes det kompetent personale, som kan sørge for at du får utstyr som samarbeider med deg og tar hensyn til ditt ferdighetsnivå, svinghastighet og mye annet. Max har også kølleverksted der han kan tilpasse køller og skifte grep. Noen ganger kan nye grep forlenge livet til dine gode, gamle køller med mange år.

Trenerne våre har også kompetanse til å hjelpe deg med valg av køller som passer deg. De vil ta hensyn til bl.a. din høyde, hvilket nivå du spiller på og hvor høy svinghastighet du har. 
 
Er du helt nybegynner, kan du komme billig unna ved å låne utstyr av en venn, men så fort du forstår at golf er tingen for deg, bør du anskaffe tilpasset utstyr. Det vil gi deg større glede av din nye idrett.

 
Hvordan skaffer man seg golf køller når man er nybegynner ?
Her følger noen enkle råd og tips:
 
- Man behøver ikke starte med å kjøpe det råeste og dyreste i markedet.
- Nybegynnere og andre høyhandicapere spiller bedre med mer "tilgivende" køller, enn det lav-handicaperne bruker.
- Start med rimelige køller og da gjerne et 1/2 sett. Dette er nok køller til å trene og spille med.
- Du trenger en putter, et par-tre jernkøller som slår ballen ulike lengder 
og en wedge til å slå opp av bunker med. Etter hvert kan det være bra med en fairwaywood og kanskje en driver (til lange utslag) . 
- Proen kan også gi veiledning om riktig køllevalg.
- På finn.no finnes det mye brukt og også pent brukt golf utstyr til salgs.
- Man kan henge opp en lapp i klubbhuset om hva man ønsker å kjøpe. For eksepel "Ønskes kjøpt/lånt: Køller til dame/mann, høyre-/venstrehendt . Mrk. med telefon/e-postadresse."
- Det er også mulig å låne køller på golfbanen ved å henvende seg i proshopen.
- Hvis man benytter seg av en fadder til å gå noen runder med er det smart å nevne at man er ute etter brukte køller. Det er alltid noen som kjenner noen som skal selge, eller gi bort.
- I tillegg til dette ligger det mye informasjon og tips på nettet om golfkøller til nybegynnere.
 
Lykke til ! Og vær aldri redd for å spørre erfarne golfere om råd !